Toate Articolele

Hidroizolarea balconului și a terasei – Cum o facem?

Hidroizolarea balconului si a terasei

Balcoanele și terasele se extind dincolo de conturul clădirii, ceea ce înseamnă că sunt expuse efectelor nocive ale factorilor externi. Apa, care se infiltrează prin rosturi de multe ori pe an, face ca plăcile să se crape sau să se desprindă de substrat. Nu de puține ori, din cauza umezelii, apar pete albe inestetice. În plus, temperatura ridicata și tensiunile termice dintre straturile succesive ale clădirii fac că aceste locuri sa fie protejate cu grijă.

Cea mai eficientă modalitate de a combate scurgerile și deteriorarea balcoanelor și teraselor este impermeabilizarea acestora . Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să luați în considerare tipul de substrat, dimensiunea și propriile capacități. De acești factori depinde alegerea preparatului, precum și metoda de hidroizolație. In cazul unui balcon, cea mai buna solutie este o hidroizolatie subtigla . Pe de alta parte, hidroizolarea terasei terasate se obtine prin aplicarea unui strat decupat. Nu uitați să protejați colțurile împotriva pătrunderii apei.

Materiale de hidroizolatie – ce sa alegi?

Pe piață există diferite tipuri de materiale de hidroizolație monocomponente si bicomponente . În timpul procesului de selectie, trebuie să fim atenți la două aspecte. Primul este confortul aplicării – liderul în această categorie este hidroizolatia monocomponentă , pe care trebuie doar să o amestecați și să o aplicați. Al doilea factor este domeniul de aplicare al lucrării substratului – izolația bicomponentă poate fi aplicată chiar și pe ceramica veche fără a fi nevoie de slefuire sau de utilizarea unor materiale speciale pentru pregatirea suprafetei.

Hidroizolarea balconului cu membrana lichida

Unul dintre produsele monocomponente disponibile pe piata este membrana lichida pentru substraturi critice Jurga FOLMIX PLUS . Este potrivit pentru suprafețe precum plăci de gips, substraturi pe bază de lemn sau alte plăci. Are proprietăți tixotrope, care asigură o etanșeitate ridicată și acoperă fisurile după izolare. Pentru a impermeabiliza un balcon cu o folie lichidă, trebuie doar amestecat și aplicat pe un substrat curat și amorsat. Pentru rezultate mai bune, aplicam doua straturi. Timpul de uscare al acestui preparat este de min. 3 ore pentru un strat.

Hidroizolarea terasei din beton

Betonul este un material de alegere pentru construirea unei terase. Hidroizolația va fi asigurată printr-o măsură precum compusul de etansare bicomponent IZOMASS 2K . Creează un strat extrem de flexibil și rezistent la apă. Protejează nu numai împotriva efectelor apei, ci și împotriva efectelor razelor UV. Este format din rășini sintetice lichide și elemente libere – ciment și polimeri. Ambele componente ale produsului izolant trebuie amestecate împreună. Apoi aplicăm cel puțin două straturi de masă. Dupa cateva ore (un strat se usuca pana la 4 ore), terasa este hidroizolata ani de zile!

Mai multe informații despre produse și aplicațiile acestora pot fi găsite aici:
Compus de etanșare bicomponent IZOMAS 2K
Folmix Plus folie lichidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *